Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning

 

dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 14.00 uur telefonisch bereikbaar

op 071-4033323

of mail naar info@mantelzorgsteunpunt.nl

 

Sociaal werker mantelzorgondersteuning

Annabel Gerritsen

Email: annabelgerritsen@welzijnskwartier.nl

 

Sociaal werker mantelzorgondersteuning

Asli Filiz

Email: Aslifiliz@welzijnskwartier.nl

 

Sociaal werker mantelzorgondersteuning

Rowenda Jooren

Email: Rowendajooren@welzijnskwartier.nl

 

 

 

Inloopspreekuur zonder afspraak

Elke dinsdag 10.00 -11.30 uur

 

Bezoekadres:

Callaoweg 1

2223 AS  Katwijk

tel.: 071-4033323

 

 

 

 

 

 

 
 


Hulpmiddelen & vergoedingen

Rolstoelen

Hebt u een lichamelijke beperking of bent door uw leeftijd slecht ter been geworden? Kunt u niet (langdurig) staan, alleen kleine stukjes lopen en bent u aangewezen op de auto of hulp van anderen om ergens te komen?

Misschien geeft een rolstoel u meer bewegingsvrijheid. Afhankelijk van uw beperking, sitatie en behoefte hebt u misschien recht op een rolstoel als Wmo-voorziening van de gemeente. 

Voorwaarden

  • U woont in de gemeente Katwijk.
  • U ondervindt beperkingen in uw bewegingsvrijheid.
  • U woont zelfstandig of in een verzorgingshuis; u woont níet in een verpleeghuis (dan valt u onder de Awbz).
  • U hebt langdurig (langer dan 6 maanden) een rolstoel nodig.

Soorten rolstoelen

Er zijn verschillende soorten rolstoelen, zoals:

  • handbewogen rolstoelen
  • elektrische rolstoelen
  • kinderrolstoelen 
  • rolstoelen met individuele aanpassingen

Bruikleen of persoonsgebonden budget?

De gemeente verstrekt de meeste gewone rolstoelen in bruikleen. Onderhoud, reparatie en verzekering betaalt de gemeente.

Als u wilt, kunt u een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen: u ontvangt een geldbedrag van de gemeente en koopt of regelt zelf een geschikte rolstoel. Met een pgb bent u zelf verantwoordelijk voor de besteding van uw budget, maar u moet uw uitgaven wel aan de gemeente verantwoorden.

Woonvoorzieningen

Als u een rolstoel hebt, kunt u misschien niet in uw woning blijven wonen, of zijn er misschien aanpassingen van uw woning nodig. Misschien kunt u aanspraak maken op een Wmo-woonvoorziening.

Tijdelijk een rolstoel nodig?

Hebt u tijdelijk een rolstoel nodig, bijvoorbeeld omdat u lichamelijk beperkt bent door een ongeval? Dan kunt u een beroep doen op de Welzorgwinkel, Vegro thuiszorgwinkel - of de (verzekering van de) veroorzaker van het ongeval.

Individuele vervoermiddelen

Bent u beperkt mobiel en is vervoersbehoefte grotendeels in de directe omgeving van uw woning? Dan kunt u van de gemeente misschien een scootmobiel of driewielfiets in bruikleen krijgen.

Let op: De gemeente vraagt altijd een maandelijkse eigen bijdrage voor de bruikleen.

Meer informatie en melden

Hebt u ondersteuning nodig om zelfstandig te kunnen blijven wonen of mee te doen aan de samenleving? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een Wmo-voorziening?

Bel of mail het Zorgloket voor meer informatie of maak een afspraak voor een huisbezoek met het meldingsformulier Wmo. Op het meldingsformulier Wmobeschrijft u uw situatie en behoefte aan ondersteuning.

Na ontvangst van het formulier neemt een medewerker van het Zorgloket contact met u op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek bespreekt u uw situatie en zoekt u samen naar een geschikte oplossing.

 

Ontvang de NieuwsbriefTeam Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning zet Katwijkse mantelzorgers in het zonnetje

15-11-2017 Persbericht 15 november 2017 Op zaterdag 11 november werden de Katwijkse mantelzorgers tijdens de Dag van de mantel... >>

Komt u langs op ons pop up spreekuur?

2-11-2017 koffie, koffie, lekker bakje koffie! Aanstaande zaterdag 4 november schenken wij koffie samen met Welzijnskwartier ma... >>

Inspiratiebijeenkomst Werk en Mantelzog

24-10-2017 Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert op dinsdag 28 november in Huys te Britten te Katwijk van 8.30 uur t... >>

Dag van de mantelzorg 2017

28-9-2017 Geachte mantelzorger, Hierbij nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 11 november a.s. aanwezig te zijn op de dag... >>