Logeren

Logeren voor kinderen met een verstandelijke beperking

Ouders met een thuiswonend kind met een verstandelijke beperking hebben het druk. Het kind heeft veel speciale zorg nodig en dat kost tijd en energie. Voor deze gezinnen is logeeropvang een uitkomst. Het gezin kan een paar dagen op adem komen en extra tijd besteden aan elkaar. En de logée heeft een korte vakantie in een vertrouwde omgeving. De Bruggen biedt verschillende vormen van logeeropvang, van deeltijdopvang tot speciaal ingerichte logeerhuizen.

 

Logeer- en kampeerboerderij De Stochemhoeve (De Bruggen)

Dit is een boerderij met groepsaccommodatie voor 16 personen en een kampeerterrein in park Cronesteyn te Leiden. Elke zomervakantie is er een logeerweek voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij het maken van het recreatieprogramma staan de wensen en mogelijkheden van de gasten voorop. Buiten het genieten van elkaar en de mooie omgeving, zijn er mogelijkheden voor uitstapjes: het bezoeken van de kinderboerderij, het strand, de stad of het zwembad, spelletjes en creatieve of muzikale activiteiten.

Twee keer per maand organiseert de beheerder van het terrein een logeerweekend voor thuiswonende cliënten met een verstandelijke beperking. Plezier staat voorop! Zonder ouders en met begeleiding vermaken ze zich met sport en spel.

 

De Stochemhoeve

Contactpersoon Marius van Ouwerkerk, beheerder

071 – 572 11 41 of 06 – 13 23 53 42 (kantoortijden)

m.ouwerkerk@debruggen.nl  

www.debruggen.nl

 

Logeerhuis Twister

 

Twister biedt maximaal acht kinderen en jongeren tot 21 jaar een aangenaam logeer adres aan met veel ruimte voor spel en ontspanning. Logeren is mogelijk variërend van een weekend tot midweken en korte of langere vakanties. Daarnaast is er ook opvang mogelijk na schooltijd of wanneer thuis wonen door ziekte of crisissituatie niet mogelijk is. Doordat logeerhuis Twister op landgoed Ursula in Nieuwveen staat, kan er van veel extra faciliteiten gebruik gemaakt worden. De kinderboerderij ligt op het terrein, net als het zwembad, de gymzaal en een grote snoezelruimte. Verder is het heerlijk om er te wandelen en te fietsen.
Voor meer informatie over de mogelijkheden:

 

Logeerhuis Twister

0172 – 51 61 24


Om te kunnen logeren heeft uw kind een indicatie nodig via het CIZ (info achter in deze gids). Heeft uw kind een indicatie, dan kunt u contact opnemen met

 

Lia van Trigt, zorgbemiddelaar van De Bruggen

0172 - 51 62 23
l.vantrigt@debruggen.nl

www.debruggen.nl

 

Stichting Ipse

heeft logeerhuizen in Zoetermeer, Nootdorp, Delft, Den Haag en Naaldwijk, voor iedereen die met een verstandelijke of meervoudige beperking thuis woont.

 

Stichting Ipse

Brasserskade 4, Nootdorp

015-32102200

info@ipse.nl

www.ipse.nl

 

Het Raamwerk

heeft een logeerhuis in Noordwijkerhout voor kinderen met (meervoudige) beperkingen.

 

Het Raamwerk

Afdeling Bemiddeling

0252 – 34 57 70

bemiddeling@hetraamwerk.nl

www.hetraamwerk.nl

 

 

Logeren voor kinderen met chronische psychiatrische problemen, zoals autisme, ADHD, PDD-NOS en aanverwante stoornissen.

De opvoeding van een kind met gedragsproblemen kan soms het uiterste van ouders vergen. En dan bieden juist de weekenden in een weekendhuis zowel de jongeren als de gezinnen een aangenaam moment van rust. Vaak is een indicatie nodig van het CIZ.

 

Florein logeerweekenden

Kinderen van 4 tot 16 jaar kunnen logeren in bungalowparken, waar deze kinderen welkom zijn. Met een PGB GGZ wordt 21 uur zorg per weekend gerekend.

 

Florein Zorg

071 – 57 97 000

www.florein.nl/zorg/logeren

Logeerhuizen De Jutters

Kinderen van vier tot en met zestien jaar met een chronisch psychiatrisch probleem zoals een aan autisme verwante stoornis en/of een blijvende gedragsstoornis als ADHD kunnen logeren bij De Jutters, in vier logeerhuizen:

 

Het Zandkasteel

Ad van Emmenesstraat 4, 2553 NP Den Haag

070 - 391 62 10  (vrijdag 15.00 tot zondag 17.00 uur)
zandkasteel@dejutters.com

 

Het Schateiland

Ad van Emmenesstraat 6, 2553 NP Den Haag
070 - 391 77 71 (vrijdag 15.00 tot zondag 17.00 uur)
schateiland@dejutters.com

 

Het Koraal

Kuyperhoeve 9, 2743 JM Waddinxveen
0182 - 63 22 25 (vrijdag 15.00 tot zondag 17.00 uur)
hetkoraal@dejutters.com

 

Het Rif

Kuyperhoeve 9, 2743 JM Waddinxveen
0182 - 61 64 74 (vrijdag 15.00 tot zondag 17.00 uur)

 

Aanmelden en meer informatie via

 

De Jutters

Dr. Van Welylaan 2, 2566 ER Den Haag

070 – 850 78 50

logeerhuizen@dejutters.com

www.dejutters.com

 

Amstelduin

In de weekendhuizen van Amstelduin logeren jongeren met een autistische stoornis (PDD-NOS) of ADHD eens in de vier weken in een vaste groep.

 

Amstelduin

Postbus 43, 1970 AA IJmuiden

088 – 513 13 13

info@amstelduin.nl

www.amstelduin.nl

 

Ons Tweede Thuis

Heeft meerdere logeerhuizen voor kinderen en volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. In Hoofddorp zijn logeerhuis Hoofddorp voor kinderen met een handicap en logeerhuis Bornholm voor tieners; in Uithoorn De Biezenwaard, speciaal voor chronisch zieke kinderen van 0 tot 18 jaar.

 

Ons Tweede Thuis

Postbus 12, 1430 AA Aalsmeer

0297 – 35 38 00

info@onstweedethuis.nl  

www.onstweedethuis.nl

 

 

Tijdelijke opvang voor volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking

Voor volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking bestaat er tijdelijke opvang. Redenen voor tijdelijke opname kunnen zijn: als u even in een andere omgeving wilt zijn, opvang tijdens vakanties, tijdelijke ondersteuning van de mantelzorgers of als u wilt ervaren hoe het is om te wonen in een specifieke woonaccommodatie.

Het Raamwerk biedt logeeropvang: een verblijf van 2 tot 6 weken, afhankelijk van uw wensen. Tijdens uw verblijf is er 24-uurs zorg aanwezig. Verder kunt u vanuit de dagbesteding aan een aantal activiteiten deelnemen. Beperkt kunt u een beroep doen op fysiotherapie en het maatschappelijk werk.

 

Het Raamwerk, afdeling maatschappelijk werk

071 - 406 01 00

bemiddeling@hetraamwerk.nl

www.hetraamwerk.nl

 

 

Tijdelijke opname in een verzorgingshuis /vakantieopname

Alle verzorgingshuizen en verpleeghuizen bieden tijdelijke, kortdurende opname, bijvoorbeeld voor herstel. Na enkele dagen tot weken gaat de verzorgde weer terug naar huis. De mantelzorg kan even op adem komen. De verzorgde krijgt een eigen kamer en kan over het algemeen meedoen met de activiteiten in het huis. Adressen bij u in de buurt vindt u achter in deze gids.

Herstelhotel De KIM, Noordwijk aan Zee

In dit hotel, vijftig meter van de Astrid Boulevard, komen gasten om te herstellen van een operatie, doorgemaakte ziekte of om te genieten van een vakantie met zorg. Verpleegkundige zorg en fysiotherapie zijn aanwezig. Met een opname-indicatie van uw arts komt u meestal in aanmerking voor een vergoeding van uw ziektekostenverzekeraar. U kunt ook langere tijd in De KIM verblijven, bijvoorbeeld om de wachttijd naar een woon-/zorgcentrum te overbruggen. Lidmaatschap van De KIM is mogelijk. Leden krijgen korting, die kan oplopen tot 80% van de verblijfskosten.

 

Herstelhotel De KIM

Rembrandtweg 2, 2202 AX  Noordwijk aan Zee

071 – 364 07 30

info@herstelhotel.nl

www.herstelhotel.nl

 

 

Mantelzorgers eruit: Respijtweekend en zorg voor jezelf dagen

MEZZO, de landelijke vereniging voor mantelzorgers organiseert zogenaamde respijtweekenden. Tijdens een ontspanningsweekend wordt een gevarieerd programma geboden met een mix van ontspanning, gezelligheid en beweging. Bovendien krijgt u praktische tips die u helpen om de zorg als mantelzorger te kunnen volhouden. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor contact met andere mantelzorgers. De kosten zijn € 75,-  De Zorg voor jezelf Dagen zijn alleen bestemd voor leden van MEZZO (lid worden kost een tientje).

 

MEZZO Mantelzorglijn

0900 – 202 04 96 (tussen 9.00 en 16.00 uur).

 

Ook het Steunpunt Mantelzorg Duin- en Bollenstreek organiseert elk jaar een respijtweekend voor mantelzorgers in de regio. De eigen bijdrage is € 50,-

 

De laatste levensfase

Hospice

In Sassenheim is sinds 2007 een hospice voor opvang in een huiselijke omgeving van mensen in hun laatste levensfase.

 

Hospice Duin- en Bollenstreek

Hoofdstraat 51

2171 AR Sassenheim

0252 – 22 71 39

info@hospiceduinenbollenstreek.nl
www.hospiceduinenbollenstreek.nl

 

Andere hospices in de buurt zijn

 

Hospice Issoria aan de Plantage in Leiden, 071 514 22 75, www.issoria.nl

Hospice Wassenaar, 070 – 5121130, www.hospicewassenaar.nl

Stichting Hospice Groep Haarlem (locaties in Haarlem en Heemstede), 023 – 532 00 30, www.hospicezk.nl

 

In Leiden bestaan plannen om in 1012 een jeugdhospice te starten met voltijd- en deeltijdplaatsen. Meer informatie vindt u op www.xeniahospice.nl  

 

Kinderhuis Mappa Mondo

initiatief van Het Nederlandse Rode Kruis

 

Een huis voor kinderen met een levensbedreigende ziekte van 0 tot 18 jaar.

Kinderen die niet meer in het ziekenhuis hoeven te verblijven, maar die nergens anders terecht kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze geen ouders of verzorgers hebben, of omdat ouders of verzorgers de zorg niet aan kunnen. Maar ook kinderen die tijdelijke opvang nodig hebben, zodat ouders even tot rust kunnen komen. Kinderen die recht hebben op een zo lang en zo gewoon mogelijk leven.

Er staan in Nederland nu drie Mappa Mondo huizen, in Wezep bij Zwolle, in Rijswijk Zuid-Holland en in Waalre, Brabant.

 

Mappa Mondo Haaglanden

Huis te Landelaan 9-11, Rijswijk

070-3367933

mappamondohaaglanden@redcross.nl

www.mappamondo.nl

Ontvang de NieuwsbriefTeam Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning zet Katwijkse mantelzorgers in het zonnetje

15-11-2017 Persbericht 15 november 2017 Op zaterdag 11 november werden de Katwijkse mantelzorgers tijdens de Dag van de mantel... >>

Komt u langs op ons pop up spreekuur?

2-11-2017 koffie, koffie, lekker bakje koffie! Aanstaande zaterdag 4 november schenken wij koffie samen met Welzijnskwartier ma... >>

Inspiratiebijeenkomst Werk en Mantelzog

24-10-2017 Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert op dinsdag 28 november in Huys te Britten te Katwijk van 8.30 uur t... >>

Dag van de mantelzorg 2017

28-9-2017 Geachte mantelzorger, Hierbij nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 11 november a.s. aanwezig te zijn op de dag... >>