Bijeenkomsten Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning

Overzicht bijeenkomsten 2017

 

=======================================================

Tot het eind van het jaar hebben wij geen bijeenkomsten meer geplanned.

 

=======================================================

 

 

Komt u langs op ons pop up spreekuur?

 

 

 

koffie, koffie, lekker bakje koffie! 

Aanstaande zaterdag schenken wij koffie samen met Welzijnskwartier mantelzorgondersteuningWeHelpen Katwijk en Team sociale ondersteuning op het plein bij de 'kleine' Digros in de Molenwijk. 

Heeft u vragen aan ons, wilt u wat aan ons vertellen of heeft u gewoon trek in een bakje, kom dan tussen 11-14 uur bij ons langs. 

Voor kinderen hebben we ook leuke kleurplatenactie, Tot dan!

 

 

 

 

 

Dag van de mantelzorg 2017

 

Geachte mantelzorger,

 

Hierbij nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 11 november a.s. aanwezig te zijn op de dag van de mantelzorg die wij in opdracht van de gemeente Katwijk voor u organiseren. De middag wordt gehouden in Huys te Britten te Katwijk. De deuren gaan om 12.00 uur open en het programma start om 12.30 uur. De middag eindigt rond 16.15 uur. Aanmelden is verplicht en de toegang is gratis.

 

Hulp en zorg bieden, meegaan naar het ziekenhuis, administratie, helpen bij medicijnen toedienen,  veel regelen…. Zomaar een greep uit het takenpakket van een mantelzorger. Taken die vaak als vanzelfsprekend worden beschouwd maar niet onopgemerkt mogen blijven. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil op deze dag  mantelzorg onder de aandacht brengen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Het beloofd wederom een gezellig middag te worden met een visbuffet, aangeboden door de Rabobank Leiden-Katwijk en een show van Lollypop entertainment in samenwerking met de Corien de Groot foundation.

 

Aanmelden voor deze middag is verplicht. Inschrijven kan vanaf 2 oktober tot 7 november  telefonisch via de frontoffice van het Welzijnskwartier  tijdens kantooruren op 071-4033323 of via de website www.welzijnskwartier.nl/activiteiten. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus vol=vol.

 

Eventuele dieetwensen graag doorgeven aan rowenda@welzijnskwartier.nl

 

Na aanmelding ontvangt u van ons nog een bevestiging via de mail of per gewone post.

 

Indien u geen mantelzorger meer bent wilt u dit aan ons melden?

 

Wij verheugen ons op uw komst!

 

=======================================================

 

 

 

 

 

Komt u naar de Warme mantel XL?

Een ochtend van ontmoeten, informatie en ontspanning voor mantelzorgers

 

Op zaterdag 23 september  a.s. organiseert  het Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning in nauwe  samenwerking met Woonzorgcentrum De Wilbert  de warme mantel XL. Een ochtend van ontmoeten, informatie en ontspanning voor mantelzorgers in de gemeente Katwijk.  De ochtend wordt gehouden in de Serre van De Wilbert, Overrijn 7 te Katwijk. Inloop vanaf 9.30 uur met koffie en wat lekkers. Vanaf 10.00 uur kunt u deelnemen aan twee korte workshops met een ontspannen of een creatief thema. Rond 12 uur sluiten wij de bijeenkomst af met een  lichte lunch. Aanmelden is verplicht en de toegang is gratis.

Mantelzorgers zijn mensen zoals u en ik, die uit persoonlijke betrokkenheid zorgen voor bijvoorbeeld hun demente partner, hun gehandicapte kind, of een langdurig zieke buurman of collega. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Dit doen wij onder andere door het organiseren van bijeenkomsten.

 

Wilt u zich inschrijven voor de warme mantel XL,  dan kunt u tot 20 september bellen naar de frontoffice van het Welzijnskwartier telefoonnummer 071-4033323, digitaal via www.welzijnskwartier.nl/activiteiten of langskomen bij Huize Callao, Callaoweg 1 in Katwijk aan Zee. Ook nieuwe mantelzorgers zijn van harte welkom! 

 

 

 

=======================================================

 

 

 

 

27 juli 2017

 

 

 

Marente organiseert de Lunch en leer met als thema hersenletsel

 

Datum: maandag 23 oktober 2017

 

Speciaal voor mantelzorgers

 

 

Welke invloed heeft hersenletsel op het dagelijks leven van u en uw naaste,

met welke ongemakken krijgt u te maken en welke hulpmiddelen kunnen

daarbij helpen. Hoe zorgt u ervoor dat de maaltijd een gezellige bezigheid

blijft als eten niet zo makkelijk gaat door een lichamelijke beperking. U krijgt

handige tips rondom de verzorging van uw naaste en informatie over de

ontwikkelingen met betrekking tot leven met hersenletsel.

De Lunch en Leer bijeenkomst vindt plaats op maandag 23 oktober van 11.30 – 13.30 uur in De Wilbert in Katwijk en wordt gegeven door diverse professionals van Marente.

 

Voor wie: Mantelzorgers

Datum: Maandag 23 oktober 2017 Tijd: 11.30 tot 13.30 uur

Plaats: De Wilbert in Katwijk Aanmelden: 071 409 32 23

Kosten: leden € 9,- p.p. /niet leden € 10,- p.p. (inclusief lunch)

 

Staat u bij ons ingeschreven als mantelzorger in de gemeente Katwijk? Dan biedt Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning u deze bijeenkomst gratis aan. Nieuwe mantelzorgers zijn ook van harte welkom! Wel vooraf eerst bij ons registreren. Er is plek voor 25 mantelzorgers dus vol=vol!

 

 

 

Hier kunt u zich via Marente aanmelden via de website

 

=======================================================

 

12 juli 2017

 

 

 

 

Team Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning komt naar u toe deze zomer!

 

 

 

Team Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning zal deze zomer iedere dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn op en rond de toeristenmarkt in Katwijk.

Zorgt u veel voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur? Dan bent u mantelzorger. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning  wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden. Twijfelt u of u mantelzorger bent? Vul samen met ons de checklist in. Uiteraard kunnen wij u ter plekke kosteloos registreren. Voor meer informatie kijk op onze website www.mantelzorgsteunpunt.nl

 

 

 

 

 

 

 

14 juni 2017

 

Inloop Mantelzorgondersteuning en WeHelpen

 

Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning houdt op woensdag 14 juni van 10.00-12.00 uur in het Natuurcentrum Katwijk, op het strand tegen over de Witte Kerk, een inloopochtend voor mantelzorgers. Mantelzorgers kunnen zich registreren en krijgen uitleg over wat mantelzorgondersteuning voor hen kan betekenen. Ook mensen die al langer mantelzorgtaken uitvoeren en vragen hebben over de blijk van waardering zijn van harte welkom. Op deze ochtend wordt ook informatie gegeven over de online burenhulpbank ‘WeHelpen’. WeHelpen is een online marktplaats voor het aanbieden en zoeken van vrijwillige hulp.

 

Zorgt u veel voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur? Dan bent u als mantelzorger van harte welkom. Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning  wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast

raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zorgmarkt Fris de zomer in

 

 

Wanneer: Dinsdagmiddag 23 mei 13:30 - 16:00 uur

Waar: DVS gebouw Nieuwe Duinweg 51, 2224 ED Katwijk

Wat: Een markt met nuttige informatie voor zorgvrager en mantelzorger.

 

Inspiratie- en informatierijke middag over alle aspecten van zorg door

vrijwillige en professionele hulp aanbieders. Denk aan zorg, eten, vakantie,vervoer, etc. Er is deze middag ook aandacht voor beauty en wellness. Een verwen momentje. Aanmelden is wel aan te raden want plekken om deel te nemen aan een kleding kleur advies, hand of voet massage zijn beperkt, vol=vol !

Telefoon: 4033323 mail: jetparlevliet@welzijnskwartier.nl

 

 

=======================================================

 

 

 

20 april 2016

 

Toegang Katwijks Museum cadeau lokale mantelzorgers.

 

Donderdag 20 april is team mantelzorgondersteuning van het Welzijnskwartier te gast in het Katwijks Museum. Zij verwelkomen daar vanaf 10 uur tot 16 uur doorlopend lokale mantelzorgers die deze dag gratis toegang krijgen tot het museum aan de Voorstraat.

 

Naast de prachtige vaste tentoonstelling is er t/m 17 juni de tentoonstelling: Katwijkse buurtjes en straatjes, die een beeld geven van het toenmalige dorp Katwijk. Dat beeld is in de herinnering van veel inwoners en bezoekers grotendeels vervaagd. Deze tentoonstelling is erop gericht om dat beeld weer op te roepen en aan de hand van schilderijen van toen en foto’s van nu het verhaal van het dorpsgezicht van Katwijk onder de aandacht te brengen. U bent als mantelzorger van harte welkom deze dag in het Katwijks Museum. http://www.katwijksmuseum.nl/

 

Wel graag aanmelden, dat  doet  u per telefoon of via https://www.welzijnskwartier.nl/activiteit/2294/28/Katwijks-Museum-bezoek-voor-mantelzorgers/

 

Bent u nog niet ingeschreven als mantelzorger? Zorgt u veel voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur in de regio Katwijk? Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning kan u helpen om de zorg vol te kunnen blijven houden. Schrijf u in via het digitale inschrijfformulier op de website Mantelzorgsteunpunt.nl of via telefoon op nr. 071-4033323

 

 

 

 

 

 

=======================================================

 

16 maart 2016

 

Wie zijn zaken goed regelt heeft een zorg minder !Verhees Notarissen komt donderdagochtend 16 maart informeren hoe u uw geldzaken op orde kunt krijgen.

 

Heel veel mensen denken dat het testament en financiën bij hen inhet verleden al goed geregeld was. Helaas is er veel veranderd

door wetswijzigingen waardoor het niet voldoende is dat

bijvoorbeeld je huis op de langs levend staat. Hoe gaat het met de financiën als je partner opgenomen moet worden.

Om hier duidelijkheid in te krijgen voor ouderen en hun mantelzorgers, komen er 2 notarissen langs.

 

De notaris zal u nader informeren over onder meer de eigen bijdrage voor de zorg, het maken van een testament, het benoemen van een executeurs, het afwikkelen van een nalatenschap, schenkingen (op papier), etc. Ook zal het belang van het op maken van een levenstestament aan de orde worden gesteld, uiteraard zal er ook gelegenheid zijn om, vragen aan de notaris te stellen

 

Donderdag 10.00-12.00 uur 16 maart, bent u uitgenodigd in dienstencentrum de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62  Katwijk aan zee.

We hebben bewust gekozen voor deze datum omdat het dan de week van Zorg en Welzijn is.

Wij hopen op deze manier uw zorgen te verminderen en uw welzijn te vergroten.

 

Als u verhinderd bent deze datum, niet getreurd er zijn ook plannen voor in Rijnsburg.

Afbeelding links, tekst rechtsVerplaats de paragraaf omlaagVerplaats de paragraaf omhoogVerwijder paragraafBewerk paragraaf

Inloopochtend van WeHelpen en Mantelzorgondersteuning.

 

Dinsdag 14 maart een inloopochtend voor mantelzorgers die geïnformeerd willen worden. Bent u mantelzorger? Zorgt u veel voor een chronisch ziek, gehandicapte of hulpbehoevend familielid, vriend, kennis of buur? Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning  wil voorkomen dat mantelzorgers overbelast raken en helpen hen een handje op weg om de zorg vol te kunnen blijven houden.

 

Ook is WeHelpen daar aanwezig voor andere helpers of hulpvragers die meer willen weten over hulp vragen of aanbieden via Wehelpen. Wilt u iemand in Katwijk hulp bieden of heeft u zelf een hulp vraag? Via de website www.wehelpen.nl kunt u aangeven dat u best een keer iemand een handje wilt helpen. Of aangeven waar u hulp bij kunt gebruiken.

 

Wij staan u graag te woord tussen 10.00-12.00 uur in de hal van gemeenschapshuis  De Burgt aan de Burgemeester Koomansplein 1 in Rijnsburg

 

Afbeelding links, tekst rechtsVerplaats de paragraaf omlaagVerplaats de paragraaf omhoogVerwijder paragraaf

 

Aanmelden is verplicht en deelname is gratis. Inschrijven kan telefonisch via de frontoffice van het Welzijnskwartier 071-4033323 of via de website: www.welzijnskwartier.nl/activiteiten

 

======================================================

Ontvang de NieuwsbriefTeam Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning zet Katwijkse mantelzorgers in het zonnetje

15-11-2017 Persbericht 15 november 2017 Op zaterdag 11 november werden de Katwijkse mantelzorgers tijdens de Dag van de mantel... >>

Komt u langs op ons pop up spreekuur?

2-11-2017 koffie, koffie, lekker bakje koffie! Aanstaande zaterdag 4 november schenken wij koffie samen met Welzijnskwartier ma... >>

Inspiratiebijeenkomst Werk en Mantelzog

24-10-2017 Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning organiseert op dinsdag 28 november in Huys te Britten te Katwijk van 8.30 uur t... >>

Dag van de mantelzorg 2017

28-9-2017 Geachte mantelzorger, Hierbij nodigen wij u van harte uit om op zaterdag 11 november a.s. aanwezig te zijn op de dag... >>