Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning

dinsdag t/m donderdag van 9.00 - 14.00 uur telefonisch bereikbaar

op 071-4033323

of mail naar info@mantelzorgsteunpunt.nl

 

Sociaal werker mantelzorgondersteuning

Annabel Gerritsen

Email:

annabelgerritsen@welzijnskwartier.nl

 

Sociaal werker mantelzorgondersteuning

Asli Filiz

Email:

Aslifiliz@welzijnskwartier.nl

 

 

 

Inloopspreekuur zonder afspraak

Elke dinsdag 10.00 -11.30 uur

 

Bezoekadres:

Callaoweg 1

2223 AS  Katwijk

tel.: 071-4033323

 

 

 

 

 

 

 
 


Werken & zorgen

Wijzigingen per 1 januari 2015voor werkende mantelzorgers

Sinds 1 januari 2015 zijn er enkele wijzigingen in de verlofregelingen voor werkende mantelzorgers. Meer informatie over de wettelijke regelingen en de wijzigingen hierin leest u hier: 

 

zie hier de link

http://www.werkenmantelzorg.nl/stichting/wet-en-regelgeving

Eén op de zes werknemers heeft mantelzorgtaken. Betaald werk is een bron van inkomsten, biedt ontplooiing, afleiding en contacten. Dit kan helpen om de zorg leefbaar te houden. Maar werk combineren met zorg kan heel zwaar zijn. Werkende mantelzorgers krijgen vaak te maken met tijdgebrek, stress, overbelasting of financiële problemen (door minder werken of stoppen met werken). Hier volgen wat mogelijkheden om die taak te verlichten.

Kijk op de website van mantelzorg en werk

 

klik door naar de website

Doe de Mantelzorgquiz

 

 

 

Test je kennis van mantelzorg en kom erachter hoeveel mantelzorgers werken naast hun zorgtaak. Doe de Mantelzorgquiz

Mantelpower platform voor werkende mantelzorgers

Op 10 november 2015 lanceerde staatssecretaris Van Rijn op feestelijke wijze www.mantelzorgpower.nl, hét M-power platform voor werkende mantelzorgers. M-power staat voor Mantelzorg-power en voor 'empoweren': jezelf sterker maken. Het platform ondersteunt en activeert werkende mantelzorgers met informatie en inspiratie, herkenning en erkenning. Het platform biedt ook tips, tests en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan, langs drie pijlers: werk, mijzelf en thuis. Voor werkgevers is het een praktische tool die zij in kunnen zetten om hun mantelzorgers te ondersteunen en faciliteren. 
 
Jan Anne van Dijk, programmamanager Mezzo en bestuurder bij stichting Werk&Mantelzorg: “M-power is een verbindend platform dat ondersteuning biedt aan een groeiende groep mensen die werk combineren met mantelzorgtaken. Er is samenwerking gezocht met werkgevers, partners en bestaande initiatieven en fora, zoals de Mezzo mantelzorglijn, Arboned, Jong en Veer en de Beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars. Met het M-power platform beoogt  Werk&Mantelzorg mantelzorgers en werkgevers niet alleen bestaande wegen te wijzen, maar hen ook te enthousiasmeren samen nieuwe wegen in te slaan. Door het thema op de werkvloer bespreekbaar te maken en samen tot (maatwerk)oplossingen te komen." Neem eens een kijkje op de website www.mantelzorgpower.nl

 

 

Gratis zelf helpcursus voor werkende mantelzorgers

24 maart 2016

Bij het AMC Amsterdam hebben ze een zelfhulpcursus ‘Mantelzorg & Werk’ ontwikkeld. Deze is ontwikkeld om mensen die mantelzorg doen naast het dagelijks betaald werk mee te ondersteunen.

Indien effectief, daar doen wij nu wetenschappelijk onderzoek naar, zal de zelfhulpcursus kosteloos ter beschikking worden gesteld aan alle Nederlandse mantelzorgorganisaties, inclusief Welzijnskwartier mantelzorgondersteuning om de werkende mantelzorgers extra mee te kunnen ondersteunen. De zelfhulpcursus is gratis, en men kan de cursus gewoon zelfstandig thuis doen, in eigen tempo en naar eigen tijd en gelegenheid.

Oproep:

Op dit moment doen er al mantelzorgers uit heel Nederland mee aan de zelfhulpcursus en het onderzoek, maar nog niet uit jullie regio.

Kunt u alstublieft de oproep tot deelname alstublieft z.s.m. verspreiden onder jullie mantelzorgers, zodat de mantelzorgers er kennis van kunnen nemen en geïnteresseerden zich kunnen opgeven om mee te doen? Verspreiding via bijvoorbeeld een directe email aan de geregistreerde mantelzorgers, nieuwsbrief, en/of bericht op de website, of wat maar mogelijk zou zijn?

Heel graag hoor ik van u, het zou fijn zijn als de oproep ook via jullie verspreid zou kunnen worden, en met vriendelijke groet, 
Dr. Edwin Boezeman 
Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid 
Academisch Medisch Centrum, Amsterdam
e.j.boezeman@amc.uva.nl

Op deze website kunt u ook meer lezen over de zelfhulpcursus

 

 

Het steunpunt tipte me over goede films en websites. Zo kreeg ik contact met andere jonge mantelzorgers.

Eline (14) verzorgt haar zwaar reumatische moeder

Het steunpunt tipte me over goede films en websites. Zo kreeg ik contact met andere jonge mantelzorgers.

Eline (14) verzorgt haar zwaar reumatische moeder